VolleybalVROUWEN 1ste divisie - WILLEMIJN VANMAELE AVO Melsele A

‘Zege tegen Gent is veelbelovend’

Beveren-Leie -

Door vorig weekend Gent B met 2-3 te verslaan, stuntte het grondig vernieuwde en fel verjongde Melsele. Vooral omdat AVO daarvoor een 2-0 achterstand moest wegwerken.

Wegens het algemeen forfait van Menen was voor Melsele de competitiestart een week verdaagd. Het begon met een thuismatch tegen Aalter. ‘We haalden een degelijk niveau, maar dat was niet goed genoeg om Avanti te verslaan’, zegt Willemijn Vanmaele.

De 20-jarige hoekaanvalster maakte in het jongste tussenseizoen samen met Karen Lambrechts, Jolien Coppens en Celine Jacquemijn de overstap van Gent B naar Melsele.

‘Omdat we bij die ploeg veel speelgelegenheid krijgen, maken we veel progressie. We waren uiteraard zeer gemotiveerd voor het duel met onze ex-ploeg, maar we misten de start van die match. AVO kreeg geen vat op VDK-speelster Fanny Lafeber en Laure Flament. Nadat we de eerste twee sets verloren, zagen we de bui hangen. In de derde beurt staken we echter met succes een tandje bij. Dat had deels te maken met het inbrengen van Lambrechts voor opposite Yasmine Vander Eycken en enkele geslaagde dubbele wissels’, meent Willemijn.

AVO's foutenlast werd kleiner en het scoorde ook vlotter. ‘Bij de thuisploeg zakte het enthousiasme geleidelijk weg en bij ons nam het almaar toe. Op wilskracht dwongen we weliswaar moeizaam een belle af. Die wonnen we met 13-15. Die eerste zege is een opsteker. Wie Gent klopt, kan nog veel andere reeksgenoten verslaan.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen