ATLETIEK Marathon van Amsterdam

Jesse Stroobants aan tweede marathon toe: ‘Hopelijk is het goed weer’

Jesse Stroobants aan tweede marathon toe: ‘Hopelijk is het goed weer’

Jesse Stroobants Foto: blg

Leuven -

Zondag starten twee van onze betere afstandslopers in de marathon van Amsterdam: Willem Van Schuerbeeck en Jesse Stroobants. Stroobants, die aan zijn tweede marathon toe is, hoopt op een eindtijd onder 2.16.

In april debuteerde Jesse Stroobants na heel wat blessureleed eindelijk in de marathon. En met succes. De DCLA-atleet liet er 2.18.38 afdrukken. Een tweede start kon dan ook niet uitblijven. Die komt er zondag in Amsterdam.

‘Ik heb niet veel veranderd aan mijn voorbereidingscampagne’, vertelt Stroobants die zich ook nu aan een schema van tien weken zette. ‘Na een kort maar stevig pisteseizoen had ik al snelle kilometers in de benen. Met als gevolg dat ik het programma heel goed kon verteren. In een topweek haalde ik zelfs 160 kilometer. Daarnaast kon ik nog twee weken van 150 kilometer voorleggen. Ik besef wel dat bepaalde toppers nog veel meer kunnen verdragen, maar voor mij is dat het maximaal haalbare. Méér hoef ik zeker niet te doen. Natuurlijk kreeg ik vorige week even een terugslag. Mijn spieren voelden toen vrij stram aan, maar dat is eerder normaal. De kinesist heeft me uiteraard goed onder handen genomen. De laatste week was het dan toch afbouwen geblazen.’

Van Droogenbroeck

Net als in Antwerpen kan Stroobants zondag een beroep doen op Lander Van Droogenbroeck. ‘In het verleden speelde ik ook al een paar keer tempomaker voor de Assenaar. Ik weet dat ik aan hem een geweldige steun zal hebben. Voorts reken ik op de Nederlander Patrick Stitzinger, die in hetzelfde tempo wil starten. Ook hij zal met een haas aantreden, zodat we toch een mooi groepje kunnen vormen.’

Stroobants wil een chrono onder de 2u.16’ neerzetten. ‘Het vrij snelle parcours kan zeker in ons voordeel spelen op voorwaarde dat de weersomstandigheden meezitten. Twee jaar geleden was ik er samen met Lander eveneens van de partij toen we tempo maakten voor de eerste vrouw in de wedstrijd. We weten wat ons precies te wachten staat. De start wordt in het Olympisch Stadion gegeven, waarna we vanuit het Vondelpark een groot gedeelte langs de Amstel lopen. En daar kan de wind uiteraard vrij spel krijgen.’ )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio