Google lanceert nieuwe smartphone, tablet én mediaplayer

De Nexus 6 wordt gemaakt door Motorola. HTC staat in voor de productie van de Nexus 9. Foto: Google

Google brengt in november een nieuwe tablet en een smartphone in de Nexus-reeks op de markt. Het bedrijf pakt ook uit met een nieuwe mediaplayer. De toestellen zijn uitgerust met Android 5.0. De nieuwe versie van het besturingssysteem van de internetgigant krijgt de bijnaam Lollipop.

Google kondigde zijn nieuwe producten en besturingssysteem woensdagavond niet aan op een grootse persconferentie, maar aan in een officieel blogbericht .

De Nexus 6 zal gemaakt worden door Motorola. Het toestel is met een scherm van 6” nog groter dan de iPhone 6 Plus van Apple. De smartphone is uitgerust met een krachtige quadcore processor, een 13 megapixel-camera en 32 of 64 GB geheugen. Bij lancering zal hij beschikbaar zijn in donkerblauw of wit. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 649 dollar. Het wordt zo de duurste Nexus-telefoon tot nu toe. Over de prijzen in Europa is nog geen duidelijkheid.

De populaire en goedkope Nexus 7 tablet van Google krijgt een opvolger in de vorm van de Nexus 9. Het toestel wordt gefabriceerd door HTC en is voorzien van een 8,9”-scherm. Voor een WiFi-model met 16 GB geheugen betaal je 399 dollar, voor 32 GB is dat 479 dollar. Er komt ook een variant met LTE, de vierde generatie van mobiel internet. Die tablet zal 599 dollar gaan kosten.

Google pakte ook nog uit met een verrassing in de vorm van de Nexus Player. Het toestel van 99 dollar kan video, muziek en apps te streamen naar je televisie. De Player komt met een afstandsbediening die reageert op spraakcommando’s. Voor gameliefhebbers komt ook een aparte controller op de markt.

Apple, de grote concurrent van Google, stelt donderdagavond zijn nieuwste iPads voor. Beelden van de iPad Air 2 en de iPad mini 3 lekten deze week al uit. Vorige maand lanceerde de technologiereus nog de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Externe links
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees