Belgische Deme-dochter GeoSea koopt schepen van Hochtief

Belgische Deme-dochter GeoSea koopt schepen van Hochtief

GeoSea’s ‘HGO InfraSea Solutions’ platform Foto: BELGA

De Duitse bouwgroep Hochtief verkoopt een aantal schepen aan het Belgische GeoSea, een dochter van baggeraar Deme gespecialiseerd in de bouw van windmolenparken op zee. Dat melden de twee bedrijven donderdag, zonder financiële details te geven. GeoSea neemt ook een aantal personeelsleden over.

Het zwaartepunt van de deal zit in de verkoop van het installatieschip ‘Innovation’, een groot vaartuig dat zich met vier palen kan vastzetten in zee om als platform te dienen. GeoSea, dat al voor de helft mede-eigenaar was van de ‘Innovation’, kan het gevaarte gebruiken om nieuwe windmolenprojecten op zee te installeren. De deal zal wellicht in de eerste helft van 2015 rond zijn.

Driehonderd werknemers van Hochtief zijn door de operatie getroffen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor hen, zegt een woordvoerder van het Duitse bedrijf. Een deel zal bij GeoSea aan de slag kunnen en er kunnen ook mensen een andere job bij Hochtief krijgen. Voor wie geen oplossing is, zal naar een gunstige verbreking gestreefd worden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees