Laundry Day in de bres voor nieuwe buur Theater aan de Stroom

Laundry Day in de bres voor nieuwe buur Theater aan de Stroom
Antwerpen -

De organisatie achter Laundry Day en Summerfestival, springt mee in de bres voor het behoud van het TAS , de VZW Theater aan de Stroom, op Linkeroever.

Per verkocht ticket voor Laundry Night, nu zaterdag 18 oktober in de Lotto Arena, wordt een halve euro per bezoeker afgestaan ten voordele van het TAS. “ Als goede buren voegen we de daad bij het woord. We hechten veel belang aan onze relatie met de buurt en leveren graag een bijdrage”, meldt de organisatie in een persbericht.

De steun voor Theater aan de Stroom komt er na een woelige periode met de buurtbewoners van het terrein de Middenvijver op Linkeroever.

Summerfestival en Laundry Day vonden tot nu toe plaats op de terreinen van Nieuw Zuid. Omdat op die plek een nieuwe woonwijk wordt opgetrokken, moest een nieuwe locatie worden gezocht. In 2013 sloten de organisatoren een concessieovereenkomst af met Waterwegen en Zeekanaal om de Middenvijver te mogen gebruiken.

Buurtbewoners van het terrein zijn daar niet mee opgezet en vrezen voor geluids- en verkeersoverlast, parkeerdruk en ook een negatieve impact voor het natuurgebied. De actiegroep Red De Middenvijver werd opgericht en kreeg steun van Antwerpen Leefbaar, Ademloos, Natuurpunt-Wal, buurtcomité Regatta, PVDA en Groen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio