Nieuwe baas Essevee Eddy Cordier heeft strijdplan klaar na schamele 6 op 30

Nieuwe baas Essevee waarschuwt: ‘16 op 33 vóór Nieuwjaar, of over naar plan B’

Frustraties bij Sammy Bossut en Karel D’Haene. De komende matchen wil algemeen manager Eddy Cordier een ander Zulte Waregem zien. Foto: Foto's: Foto: PN

‘Als we in de elf wedstrijden vóór Nieuwjaar 16 punten halen, hebben we de zaken weer onder controle. Zoniet moeten we over naar plan B.’ Dat zegt Eddy Cordier, de nieuwe algemeen manager van hekkensluiter Zulte Waregem die de transfers voortaan afhandelt in plaats van coach Francky Dury.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zultenaar Eddy Cordier (52) behoort al sinds jaar en dag tot de club die na tien speeldagen tot algemene verbijstering allerlaatste staat in de rangschikking, met zes schamele puntjes. Hij was zelfs trainer van Zultse VV van voorzitter Willy Naessens in vierde en derde klasse, en daarna ook nog acht jaar assistent-trainer van Francky Dury. Precies een jaar geleden werd hij in het Regenboogstadion voorgesteld als de assistent-CEO van Willy Naessens, ook de dag waarop Francky Dury een contract voor tien jaar ondertekende.

Cordier houdt zich alvast klaar om bij te sturen mocht het de komende weken niet beter lopen met Zulte Waregem, dat tegen het eind van de zomertransferperiode liefst zestien nieuwe spelers binnenhaalde. Of hij die spelersgroep opnieuw zal versterken in januari? ‘Als we 16 op 33 halen, moeten we zo ongeveer elfde staan in de rangschikking en gaat het de goede weg op. Dan zijn we weg uit de onderste regionen. Als dat niet het geval is, grijpen we naar plan B.’ Dury en de spelers weten dus waar ze aan toe zijn. Zondag begint hun opdracht, op bezoek bij Standard.

Lees in onze digikrant of Eddy Cordier nu bij Zulte Waregem, zoals Herman Van Holsbeeck en Vincent Mannaert bij hun clubs, de algemene baas boven de trainer wordt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.