Apple onthult nieuwe iPad-generatie: ‘Kunnen jullie hem wel zien?’

De Amerikaanse technologiegigant Apple heeft de nieuwe generatie van zijn tabletcomputer iPad voorgesteld. ‘Kunnen jullie hem wel zien?’, grapte Apple-topman Tim Cook toen hij de iPad Air 2 onthulde, volgens het bedrijf ‘de dunste tablet ter wereld’.

Naast de iPad Air 2, die een dikte heeft van 6,1 millimeter, werd ook de iPad Mini 3 voorgesteld tijdens het evenement in het Apple-hoofdkwartier in Cupertino. De nieuwe tablets zijn sneller dan hun voorgangers, hebben een betere camera en nemen bijvoorbeeld de vingerafdrukbeveiliging over van de iPhone.

De twee toestellen zouden vanaf volgende week in 29 landen, waaronder België, in de winkel liggen. Ze zullen in de VS beschikbaar zijn vanaf 399 dollar voor de iPad Mini 3 en 499 dollar voor de iPad Air 2.

De nieuwe toestellen zijn nodig om de tabletverkoop een impuls te geven na dalingen in de afgelopen twee kwartalen. Sinds de introductie van zijn tabletcomputer in 2010 verkocht Apple meer dan 225 miljoen iPads.

Cook stelde donderdag ook een nieuwe iMac voor en een nieuwe Mac mini. Daarnaast liet hij weten dat het mobielebetalingssysteem Apple Pay maandag gelanceerd wordt. Het werd in september aangekondigd bij de lancering van de nieuwe iPhone-modellen en Apple Watch.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees