Staf en Mathias laten auto ontploffen bij het tanken

Brussel - Kan je door statische elektriciteit een pompstation laten ontploffen bij het tanken? De broers gaan op onderzoek in 'Het Lichaam van Coppens', met één doel: het moet knallen!

Als Staf kan waterskiën achter een roeiboot, dan wil Mathias nog een stapje verder gaan: parasailen achter een roeiboot! Al lijkt dat niet even gemakkelijk te gaan ...

Kan een roeiboot snel genoeg varen om een waterskiër voort te trekken? Om dat te onderzoeken trekken Staf en Mathias naar de roeibaan van Hazewinkel, waar het TRT-roeiteam zijn armspieren maximaal inzet om deze test te doen slagen. Vloeibaar stikstof is met -196°C een van de koudste stoffen ter wereld. Wanneer je er iets instopt, bevriest het meteen. Maar zou een menselijk lichaam deze enorme koude kunnen overleven? Om dit te testen, zit er niets anders op voor de broers dan hun eigen lichaam ter beschikking te stellen.

Heel veel mensen kennen het verhaal van de Fransman die stierf nadat hij een muntstuk op zijn hoofd kreeg dat van de Eifeltoren viel. Maar is een vallend muntstuk echt dodelijk? Staf en Mathias onderzoeken de waarheid van het verhaal.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees