Vertraging voor Reep en Wintercircus

Vertraging voor  Reep en Wintercircus

‘Graaf zelf de Reep uit’ was een burgeractie in januari. Tot nu toe ook de enige actie die daar te beleven viel. Foto: fvv

Gent -

Twee belangrijke Gentse projecten lopen nog maar eens vertraging op. De Reep zal niet in ­januari worden opengelegd, en ook de renovatie van het Wintercircus dreigt op de lange baan te verzeilen.

Voor de Reep gaat het al om het zoveelste uitstel. Het plan is prestigieus: de in de jaren 60 gedempte Nederschelde gaat opnieuw open, waarbij de historische verbinding tussen Leie en Schelde in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld. Alleen blijft het wachten vooraleer opdrachtgever Waterwegen en Zeekanalen (W&Z) de eerste spade in de grond laat steken. Dat stak een groep geëngageerde burgers dermate tegen, dat ze in januari zelf symbolisch een deel van de Reep kwamen uitgraven.

Het Wintercircus zou volgens de plannen worden omgebouwd tot concertzaal, ontmoetingsruimte en klein bedrijvencentrum. Ook het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) zou er een belangrijke plaats innemen. Alleen steken geruchten de kop op dat de Vlaamse regering nog geen geld heeft vrijgemaakt voor het VIAA in het Wintercircus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio