Politie ontmantelt protestsite in Hongkong

Politie ontmantelt protestsite in Hongkong

Foto: REUTERS

In Hongkong heeft de politie een protestsite van de pro-democratiedemonstranten in het dichtbevolkte zakencentrum Mong Kok ontmanteld. De agenten verwijderden barricades en tenten, zonder daarbij op enige weerstand van de manifestanten te stuiten.

De wijk, die tot voor kort nog het toneel was van gewelddadige opstootjes tussen de betogers en opposanten, was op het moment van de interventie nagenoeg verlaten. De politie had op voorhand aangekondigd dat de site weldra ontruimd zou worden. Eerder werden ook al protestsites in onder andere de wijk Admiralty ontmanteld.

De betogers protesteren al wekenlang in Hongkong tegen het plan van de Chinese regering om een commissie van Pekinggezinden aan te duiden die kandidaten moet screenen voor de verkiezing van de belangrijkste leider van Hongkong, in 2017. Aanvankelijk konden de pro-democratiedemonstranten op heel wat sympathie rekenen van de overige bewoners van Hongkong, maar de vele files, geblokkeerde straten en de sluiting van scholen en handelszaken stelden het geduld van de zeven miljoen inwoners danig op de proef en zorgde ervoor dat de betogers zich geconfronteerd zagen met tegenbetogers.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees