Zoon Joe Biden uit de Navy gegooid wegens cocaïnegebruik

Zoon Joe Biden uit de Navy gegooid wegens cocaïnegebruik

Hunter Biden naast zijn vader, de Amerikaanse vicepresident, Joe Biden. Foto: ap

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, is door de Amerikaanse zeemacht ontslagen nadat hij positief testte voor cocaïne. Dat meldde de Wall Street Journal donderdag en wordt nu bevestigd door Hunter Biden zelf in een persbericht waarin hij zijn spijt betuigt.

De woordvoerder van de Amerikaanse Navy, Ryan Perry, bevestigt nu ook dat de zoon van vicepresident Joe Biden reeds in februari buitengezet werd bij de reservetroepen van de Amerikaanse zeemacht. Volgens de woordvoerder verbood de privacywetgeving destijds meer details rond het ontslag te geven.

Volgens de Wall Street Journal faalde Biden bij de drugstest in juni 2013. Hunter Biden stuurde vandaag een persbericht de wereld in waarin hij zijn spijt betuigt en schaamte uitdrukt. ‘Het was de grootste eer van mijn leven om te dienen bij de Amerikaanse marine, en ik betreur het ten zeerste en schaam me dat mijn acties ervoor hebben gezorgd dat ik werd ontslagen’, aldus Biden. ‘Ik respecteer de beslissing van de marine. Met de liefde en steun van mijn familie, ga ik nu verder.’

Hunter Biden werd aangeworven bij de reservetroepen van de Amerikaanse zeemacht voor een deeltijdse opdracht eind 2012. In mei 2013 werd hem een eenheid toegewezen. Nog geen maand later testte hij positief op het gebruik van cocaïne.

Hunter Biden is de jongste zoon van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Diens andere zoon, Beau Biden, is momenteel procureur-generaal in Delaware en diende één jaar in Irak als kapitein.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees