Voormalig VRT-baas wordt behandeld voor hersentumor

De huidige directeur Productie van de VRT, Leo Hellemans, volgt Sandra De Preter op aan het hoofd van de openbare omroep. Dat wordt vrijdag door de VRT zelf bevestigd. In het persbericht werd ook meer verteld over de gezondheidsproblemen van De Preter, zij wordt op dit moment behandeld voor een hersentumor.

De 63-jarige Leo Hellemans volgt Sandra De Preter op als ceo van de VRT, nadat zij in november 2013 wegviel wegens ziekte. Zij vulde de functie al in sinds 2010 en volgde in die functie Dirk Wauters op. Ze was meteen de eerste vrouwelijke ceo van de openbare omroep.

Ongeveer een jaar geleden viel Sandra De Preter uit wegens ziekte. Zij wordt momenteel behandeld voor een hersentumor.

Bij haar ziekteverlof werd De Preter ad interim opgevolgd door Willy Wijnants, die eigenlijk al met pensioen gegaan was. De aanstelling komt er nadat de directie van de VRT ‘verschillende belangrijke knopen’ heeft moeten doorhakken, klinkt het.

Hellemans was tot nu directeur Productie van de VRT, een functie die hij sinds september 2013 vervulde. Hij begon zijn carrière bij de openbare omroep eind de jaren 70 als sportverslaggever. Hij was ook onder meer hoofdredacteur bij de nieuwsdienst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees