Volleybal1ste divisie (V) - Mieke Van Damme Avanti Aalter

‘Top vijf is dit seizoen haalbaar’

Aalter -

Voor Aalter startte de competitie uitstekend. Het staat na drie overwinningen met 9 op 9 aan de leiding. Met een uitwedstrijd tegen Oudegem B heeft Avanti dit weekend echter een zware opgave.

Aalter boekte zijn drie overwinningen tegen evenveel ploegen uit de onderste helft van de klassering. ‘Toch verwacht ik dat Bissegem en Melsele in de middenmoot zullen eindigen. Oostende is misschien iets minder sterk. We hebben dit seizoen een ruime kern, waaruit wekelijks een degelijke ploeg kan worden geselecteerd’, stelt setter Mieke Van Damme. ‘Het geblesseerd uitvallen van Hanne Cappan is echter een grote tegenslag. Die middenblokker liep een ernstig schouderletsel op en moet misschien geopereerd worden. Hanne is niet alleen blokkerend en aanvallend belangrijk, ze nam ook de receptie. Als het bij die ene blessure blijft, valt het nog mee. Dat kunnen we opvangen’, oordeelt Mieke.

De top vijf is dit seizoen haalbaar. De sterkte van tegenstander Oudegem kunnen we nog niet inschatten. Die reeksgenoot speelde immers slechts een wedstrijd en verloor met 1-3 van Lendelede. Dat is echter de gedoodverfde titelkandidaat. VCO's kern is niet indrukwekkend gewijzigd. Dat team is ook Avanti's zwart beest. Omdat Aalters sporthal onbeschikbaar was, trainden we vorige week slechts eenmaal en vorig weekend waren we vrij. Die onderbrekingen schaadden de voorbereiding voor het duel met Oudegem. Toch verwacht ik een spannend duel.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio