Blik achter schermen van Zolder voor PXL-studenten

Het hoogtepunt van de ochtend: meerijden in een elektrische wagen. Foto: rgg

Zolder -

Dit weekend opent Circuit Zolder zijn deuren voor de Belgian Masters. Als aftrap van die autorace kreeg een veertigtal PXL-studenten elektromechanica een exclusieve blik achter de schermen. Kers op de taart was een ritje in een elektrische wagen.

Een veertigtal PXL-studenten elektromechanica verzamelde om 9 uur in Zolder aan het circuit. Ook van de partij: een delegatie techniekleerkrachten uit het middelbaar onderwijs en enkele bevoorrechte laatstejaars, op uitnodiging van Hogeschool PXL. Op het programma: een hands-on praktijktraining over sturingen in raceauto‘s, verzorgd door race-ingenieurs van het Belgian Audi Team WRT en van PK-Racing Team.

Groene innovatie

‘Wij vinden het heel belangrijk dat het brede publiek een positiever beeld krijgt van de autoracesport’, zegt Thierry Deflandre, General Manager van het Circuit Zolder. ‘Autoraces hoeven echt niet geld- en energieverslindend te zijn. De duurzame, energie-efficiënte technologieën die in onze wereld gebruikt worden, mogen wel eens wat duidelijker in de verf gezet worden. Vandaar dat we in april 2015 een Clean Week organiseren, in nauwe samenwerking met Hogeschool PXL en partners in het middelbaar onderwijs. Er zit ook een toekomst in Circuit Zolder als centrum voor (groene) innovatie en opleiding. Een centrum waar mobiliteit zich in al zijn facetten laat beleven en waar elke bezoeker zich thuis voelt.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio