Wie wordt ‘Miss Hitler 2014’?

Wie wordt ‘Miss Hitler 2014’?

Foto: AP

De Russische variant van Facebook, VKontakte organiseert een wel heel opmerkelijke missverkiezing. Miss Ostland is een missverkiezing met een nazithema. Al veertien anti-semitische vrouwen uit Rusland en Oost-Europa zijn in de running om ‘Miss Hitler 2014’ te worden, zoals de missverkiezing ondertussen in de volksmond is omgedoopt. De missverkiezing heeft op sociale media al heel wat stof doen opwaaien. Dat schrijft de nieuwswebsite ‘Vocativ’.

Vrouwen die zich kandidaat willen stellen voor deze omstreden missverkiezing moeten volgens het wedstrijdreglement ten eerste een vrouwelijke nazi zijn, joden haten en lid zijn van de fanpagina van Hitler op VKontakte. Volgens de officiële richtlijnen moeten ze ook nog een sexy selfie nemen in een nazicontext en deze op de fanpagina plaatsen. Onder die selfie moeten ze schrijven waarom ze het Derde Rijk van Adolf Hitler, een regime dat meer dan zes miljoen mensen heeft gedood, vereren en aanbidden.

Een van de deelneemsters schreef onder haar selfie dat ze ‘Hitler helemaal te gek vond omdat hij op mensen experimenteerde’. Vervolgens moeten de deelneemsters zoveel mogelijk stemmen van andere leden zien binnen te halen.

‘Miss Hitler 2014’

De deelneemster die de meeste stemmen heeft verzameld zal als winnares worden uitgeroepen en als ‘Miss Hitler 2014’ gekroond worden.

Officiëel is de naam van de missverkiezing ‘Miss Ostland’. De verkiezing is vernoemd naar het Rijkscommissariaat Ostland, het grondgebied dat destijds in Oost-Europa door de nazi’s werd bezet en waar meer dan een miljoen Joden stierven.

De eerste prijs is een sieraad met een Scandinavische rune, ooit populair bij de SS. De prijs wordt geschonken door een bedrijf genaamd ‘Magic Workshop’.

De fanpagina telt ongeveer zevenduizend leden. Maar de missverkiezing is bij diverse sociale media in het verkeerde keelgat geschoten. Ondanks alle ophef rond de wedstrijd, telt ‘Miss Hitler’ ondertussen veertien deelnemers die meedingen naar de eerste prijs.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees