Gevechtsvliegtuig onderschept vakantievlucht Brussels Airlines

Gevechtsvliegtuig onderschept vakantievlucht Brussels Airlines

Foto: BELGA

Een Frans gevechtsvliegtuig heeft een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschept, nadat plots alle contact was verloren. De gealarmeerde militair stelde vast dat de captain een dutje deed en dat de copiloot niet reageerde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

De feiten dateren van zaterdag 28 juni, maar komen nu pas boven water, na het afsluiten van een vooronderzoek door het Belgisch Directoraat-generaal Luchtvaart. Volgens de Franse luchtmacht vloog de Airbus A319 van Brussels Airlines met tientallen Belgische vakantiegangers vanuit Spanje naar Zaventem.

‘Ons toestel is zonder problemen geland in Zaventem. Kort daarop is er een evaluatie gebeurd’, zegt Brussels Airlines-woordvoerster Wencke Lemmes. Volgens een bron met kennis van het dossier was er in de eerste vaststellingen sprake dat ook de copiloot was ingedommeld. Brussels Airlines ontkent: ‘De copiloot van dienst heeft niet gereageerd op de oproepen, omdat hij dacht dat de verkeersleiding een ander toestel wilde bereiken.’

Corrigeer

MEER NIEUWS