Voor 1 euro met bus naar Diest, maar niemand kent het systeem

Diest -

De Lijn past op zaterdag een tarief van één euro toe voor wie met de bus naar Diest rijdt. Het systeem bestaat al jaren, maar bijna niemand blijkt het te kennen.

Wie op zaterdag met een bus van de Lijn naar Diest komt, betaalt slechts één euro voor de verplaatsing. Dat bleek uit de bespreking van een begrotingswijziging tijdens de gemeenteraad.

De administratie van de stad was vergeten om een bedrag van dertienduizend euro in te schrijven voor het derdebetalersysteem van De Lijn. Uit de verantwoording van de rechtzetting bleek dat het bedrag bedoeld is voor de vergoeding van de belbus. Maar raadslid Renaat Rijnders (N-VA) ontdekte nog iets anders. De stad Diest heeft al sinds 2004 een overeenkomst met De Lijn. Iedereen die op zaterdag de bus naar Diest neemt, betaalt slechts één euro. Vorig jaar maakten slechts 417 mensen gebruik van dat systeem. In het eerste semester van 2014 genoten 214 reizigers van het voordeeltarief. Op de website van De Lijn staat niet vermeld dat het om een rechtstreekse verbinding moet gaan. Op de website van de stad werd die voorwaarde wel toegevoegd. Dat betekent dat ritten vanuit Leuven, Hasselt, Beringen, Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem onder het voordeeltarief vallen. De raadsleden vroegen om het systeem beter bekend te maken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio