Sport

Mountainbikers klaar voor Ronde Waasland

Mountainbikers klaar voor Ronde Waasland

Twintig verschillende ritten Foto: bfs

Waasland De 19de editie van de wielerhappening De Ronde van het Waasland is gestart. Nog tot eind februari kan je ieder weekend een volledig bewegwijzerde route uitrijden. Zaterdag 1 november is het vertrekpunt in Nieuwkerken.

De komende weken maken met modder besmeurde koersbroeken opnieuw een prominent deel uit van vele wasmanden. Tussen de 700 en 900 sportievelingen springen de fiets op en ploeteren zich met de mountainbike een weg door het Waasland. Het parcours wordt telkens uitgestippeld door een andere fiets- of sportclub. De overkoepelende organisatie De Ronde van het Waasland zorgt voor logistieke steun en coördinatie. ‘Jaarlijks zijn er 46 clubs betrokken bij de organisatie van de ritten’, vertelt Dirk Cornu van de Ronde van het Waasland. ‘Bij deze wintereditie staan er in totaal twintig ritten op de agenda. Die zijn voor iedereen toegankelijk. We hebben deelnemers tussen de 9 en 75 jaar oud. Zij kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Doordat we met onze organisatie de verschillende ritten overkoepelen, krijgen we telkens een groot aantal fietsers aan de start.’

Op zaterdag 1 november gaan de voeten op de trappers in Nieuwkerken voor een rit van 35, 43 of 51 kilometer. Die wordt georganiseerd door WTC Blijf Fit uit Sint-Pauwels. Via overwegend onverharde wegen loopt het parcours naar de dijken van de Geul in Sint-Gillis, verder naar Fort Bedmar met de Klingse bossen en een rit door het waterwingebied van Clinge en Sint-Jansteen in Nederland. Terug in België blijven de fietsers op goed berijdbare, maar onverharde veld- en boswegels. De route gaat er via Het Kalf en Sint-Pauwels terug naar de startplaats. Er wordt voorzien in een bikewash, douches, café en een gratis pannenkoek.

‘We proberen telkens met privé-eigenaars van velden en bossen overeenkomsten te maken’, voegt Dirk er nog aan toe. ‘Op die manier kunnen we fietsverbindingen maken die anders nooit mogelijk zijn.’

INFO

ZIE OOK

Vertrekken op zaterdag 1 november tussen 8.30 en 10.30 uur aan de stedelijke basisschool in de Gyselstraat in Nieuwkerken.

Alle info: Tel: 03/779 87 71, rondevanhetwaasland.be of

www.blijffit.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S