25 jaar Solidariteits-koor Doediet

25 jaar Solidariteits-koor Doediet

Betty Dockx leidt het koor al een kwarteeuw. Foto: wlt

Turnhout -

Turnhout Het Kempens solidariteitskoor Doediet bestaat dit jaar 25 jaar. Van een bescheiden koortje met enthousiaste mensen groeide Doediet uit tot het huidige solide koor, een vaste waarde met ruime weerklank in de Kempen en verder.

Betty Dockx, amper afgestuurd aan het Lemmensinstituut, schrok er niet voor terug om in 1989 het koor te leiden en het direct in een muzikale richting te sturen. Nog steeds dirigeert zij het koor en de muzikanten met groot talent en bezieling. ‘Doediet dirigieren is voor mij zingend op wereldreis gaan’, vertelt Betty Dockx. ‘Ik wil de mensen enthousiast maken. Bij de start van Doediet kreeg ik de kans om het koor te leiden en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Ik ga nog altijd intens gelukkig naar huis na een geslaagde repetitie.’ De toen erg jonge Bart Dehouwer werd voorzitter en regelde niet alleen de praktische zaken, maar hij stuwde de groep ook in een visie van solidariteit en vrede. Hij is nog steeds voorzitter en zijn enthousiasme werkt nog even aanstekelijk.

Met zo'n 80 leden uit Doediet zijn missie. Ze brengen liederen van over de ganse wereld. Elk optreden was steeds een solidariteitsfeest met multiculturele voedingsbodem: zingen voor vrede, respect voor mens en milieu, de schoonheid van andere culturen. De enthousiaste bende van Doediet brengt naar aanleiding van het 25-jarig bestaan een concert onder de titel ‘Voor mekaar’. Galley Head, een bekende folkband uit de Kempen zal de zangers begeleiden. Tijdens het concert, in een regie van Roger Wijnen en onder muzikale leiding van Betty Dockx, wordt een greep gebracht uit het zeer uitgebreide Doediet-repertoire. ‘We zingen niet enkel voor onszelf, ook voor anderen. De volledige opbrengst van ‘Voor mekaar’ gaat naar Similes en Den Leeuweric in Turnhout, 't Dolfijntje in Willebroek en Mukun in Indonesië’, vertelt Rogier Janssen.

INFO

INFO

Optredens in de Kerk van de Blijde Boodschap in de Parkwijk op zaterdag 15 november om 20 uur en op zondag 16 november om 19 uur. Tickets: 10 euro (VVK) en 12 euro (kassa)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S