Uitstap

Op vistournee tijdens de Week van de Smaak

Op vistournee tijdens de Week van de Smaak

De smaakmobiel Foto: vln

Brugge -

Brugge De Week van de Smaak pakt dit jaar uit met een heuse Vistournee. Daarmee willen de organisatoren het publiek beter vertrouwd maken met de Belgische visserij en meteen ook de uitgebreide culinaire mogelijkheden van Belgische vis tonen. De Smaakmobiel houdt op 14 november halt in Brugge.

‘En de vistournee brengt meteen goed volk mee’, legt coördinatrice Hilde Brepoels uit. ‘Topchefs uit alle hoeken van Vlaanderen, biersommeliers en niet te versmaden Belgische vissen gaan aan boord van de Smaakboot of de Smaakmobiel. De Smaakmobiel - een flashy rode omgebouwde caravan - trekt langs de kust en het binnenland. Zeven creatieve chefs maken er in evenveel gemeenten hun lokale variant van de welbekende Fish & Chips. Waar de Smaakmobiel halt houdt, is het feest: een uitgebreid programma vergezelt chefs, sommeliers en gerechten. En op één plek is er extra feest, want tijdens de Week van de Smaak vernemen we welke chef de beste Fish & Chips van Vlaanderen klaarmaakt.’

‘Ook de Smaakboot is dit jaar van de partij en vaart langs de Belgische kust tot in het binnenland. Elf nieuwe chefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers en biersommeliers de gerechten toelichten. Tickets voor de Smaakboot zijn vanaf nu te winnen’, aldus nog Hilde.

Nieuw is dat iedereen zijn plekje op de Smaakboot kan winnen door een eigen Vistournee Generale te organiseren. Daarvoor moeten gegadigden een visetentje organiseren en/of een biermatch zoeken bij een gerecht. Alle info vindt u daarover op de website.

De Smaakmobiel houdt op 14 november halt in Brugge waar chef Maarten du Bois van Chefs’ Secret er zijn versie van Fish & Chips en een vissoep zal bereiden. De Smaakboot start op 13 november in Oostende en doet respectievelijk Zeebrugge, Brugge, Nieuwpoort, Ieper, Siksmuide, Eeklo, Deinze, Kortrijk en Sint-Martens-Latem aan om uiteindelijk op 23 november aan te komen in Gent.

INFO

ZIE OOK

www.vistournee.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S