Mode

Mango veroorzaakt ophef met nazi-verwijzing op blouse

Mango veroorzaakt ophef met nazi-verwijzing op blouse

Foto: Mango

Na kledingketens Zara en Urban Outfitters wordt ook de Spaanse keten Mango in verlegenheid gebracht door een printje dat bij sommigen associaties oproept met het logo dat de Duitse SS gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar is de opschudding deze keer wel terecht?

Het alziend oog van de sociale media heeft een nieuw slachtoffer gevonden. Deze keer zorgde een blouse van de Spaanse kledingketen Mango met een print van kleine bliksemschichten voor een rel in Duitsland. Het zou sommigen immers te veel doen denken aan het logo dat de Duitse SS gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mango kwam snel op de proppen met excuses, maar noemt de opschudding het gevolg van ‘een ongelukkige associatie’. Volgens de keten maakt de blouse deel uit van een lijn met verschillende printjes, waaronder hartjes, polkadots, beestjes, sterretjes maar dus ook bliksemschichten. Het kledingstuk werd dan ook niet uit de winkelrekken gehaald, maar is nog steeds te koop , ook in de Belgische winkels.

De kledingketen werd deze keer ook gesteund door een publiek dat de heisa deze keer onterecht vindt en de klagers ‘overgevoelig’ reageren. Want wat dan met het bekende litteken van Harry Potter, en de logos van muziekbands zoals Kiss en AC/DC? Excuses waren voor hen dan ook niet nodig.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees