‘De Buurtpolitie’ lokt kinderen weg van Ketnet

‘De Buurtpolitie’ lokt kinderen weg van Ketnet

De agenten van De Buurtpolitie hebben opvallend veel jonge fans tussen de 4 en 14 jaar. Foto: Foto's: Foto: Vtm

Het is veilig, het is grappig en het gaat over de coolste job ter wereld: 'De Buurtpolitie'. Het VTM-programma is blijkbaar zo populair bij kinderen dat Ketnet elke avond tijdens 'De Buurtpolitie' een halfuur leegloopt.

Het VTM-programma 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' is goed op weg om dé verrassing van het televisiejaar te worden. In 'De Buurtpolitie' spelen acteurs in politie-uniform verhalen na die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Ze dragen echte uniformen en rijden rond met blauwe zwaailichten, maar het programma is wel degelijk ‘nagespeeld’. 'De Buurtpolitie' ging van start met 300.000 kijkers, en dat zijn er intussen al dik 400.000 geworden. Maandag ging het programma zelfs richting het half miljoen kijkers.

Een analyse van de cijfers leert dat 'De Buurtpolitie' ook bijzonder populair is bij zeer jonge kijkers. Dat gaat van vier tot veertien jaar. Het programma lokt blijkbaar zelfs zo veel kinderen dat Ketnet, de jongerenzender bij uitstek, elke avond een halfuurtje leegloopt door de aantrekkingskracht van de blauwe uniformen en zwaailichten op VTM.

VRT-woordvoerder Hans Van Goethem geeft toe dat 'De Buurtpolitie' jonge kijkers weglokt van Ketnet. ‘Er is een impact, maar die is niet dramatisch. 'De Buurtpolitie'> is een programma dat alle gezinsleden samenbrengt rond de tv, zoals ook 'Thuis' dat doet. Zodra 'De Buurtpolitie' is afgelopen, herstelt zich dat voor Ketnet.’

In Het Nieuwsblad van donderdag 23 oktober hoor je van de kinderen zelf waarom ze 'De Buurtpolitie' zo geweldig vinden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees