Zaal Reigerlo schittert laatste keer als filmset

Zaal Reigerlo schittert laatste keer als filmset

De naaisters maakten de kostuums voor de acteurs en figuranten. Foto: mvn

Beernem -

De opnames voor de film Zaak: De Zutter, die de mysterieuze moord op Hector De Zutter belicht, gaan op 9 november van start. De eerste opnames vinden plaats in zaal Reigerlo in de Kerkhofdreef in Beernem.

De bekende fuifzaal, die in januari de deuren sloot en binnenkort tegen de vlakte gaat, werd voor de opnames omgetoverd in de Danstent van Lestienne, die zich destijds langs de Wellingstraat bevond en waar Hector De Zutter op 7 november 1915 voor het laatst werd gezien.

November 2015

‘De eerste scènes van de film zullen in Reigerlo worden ingeblikt, evenals de opnames voor de kermis en enkele flashback-scènes’, zegt Mie Debruyne van vzw De Kwestigen Nacht, die de film promoot. ‘De zaal dient ook als opslagruimte voor de filmkostuums en attributen.’ Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober is het publiek welkom in zaal Reigerlo om er gratis kennis te maken met de kostuums en de filmset. De regie van Zaak: De Zutter is in handen van Ingrid De Vos en Emmanuel De Coster. De première is gepland in november 2015.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio