Wietse Bosmans nog altijd niet terug op de fiets

Wietse Bosmans nog altijd niet terug op de fiets

Foto: Photopress.be

Wietse Bosmans is nog altijd niet opnieuw aan fietsen toe nadat zowat twee weken geleden de ziekte van Lyme bij hem werd gedetecteerd. De ziekte werd veroorzaakt door een tekenbeet. De Noorderkempenaar verblijft momenteel samen met een paar ploegmaats van BKCP - Powerplus in het Spaanse Benicassim voor een stage, maar meer dan toekijken zit er voor hem nog niet in.

'Tot meer is mijn lichaam niet in staat. Het goede gevoel is nog lang niet terug. De vermoeidheidsverschijnselen blijven de bovenhand halen', treurt Wietse. 'De parasieten in mijn bloed zijn blijkbaar nog altijd actief en een bijkomend probleem is dat ook de goede bestanddelen worden aangetast door de noodzakelijke zware antibioticakuur. Het blijft frustrerend dat ik op dit moment van het seizoen tot toekijken wordt verplicht en niet kan laten zien wat ik waard ben, maar daar moet ik mij bij neerleggen. Ik hoop volgende week al eens een uurtje op de fiets te mogen. Aan de competitie durf ik voorlopig niet te denken. Ik reken op zo’n zes weken om de vorm terug te pakken te hebben en dan bevinden we ons al half december. Pas als ik terug op niveau ben, kom ik weer ergens aan de start, niet eerder.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.