Eerste crosstraining voor Vincent Baestaens

Eerste crosstraining voor Vincent Baestaens

Foto: mvh

Vincent Baestaens van BKCP – Powerplus werkte vrijdag in stage-oord Benicassim zijn eerste crosstraining sinds erg lang af. De Tremelonaar onderging in juli in een ziekenhuis in Parijs een tweede operatie om een afgespannen liesslagader te bevrijden.

'Deze keer lijkt de operatie wel geslaagd. De eerste mislukte omdat de ader te fel was ingekort zodat die bij inspanningen werd uitgerokken en vernauwd. Dat zorgde onder meer voor een ‘slapende’ voet. Die problemen zijn nu van de baan', aldus de gemeentegenoot van Sven Nys. 'Ik zit intussen al zo’n zeven weken terug op de fiets, maar pas sinds een week op de crossfiets. Vandaag stond op het strand in Benicassim mijn eerste echte crosstraining op het programma. Dat was wennen, maar wel een hele opluchting. Vanaf nu werk ik een gericht trainingsprogramma af, gecombineerd met fitnessoefeningen om mijn linkerbeen (de behandelde slagader bevindt zich in zijn linkerlies, nvdr) te verstevigen. De conditie gaat intussen in stijgende lijn, zodat ik hoop half november in een B-cross mijn competitiedebuut te maken. Mijn rentree in de hoogste categorie is voorzien op 6 december in Hasselt of een week later in Mol.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.