Nieuwe zebrapaden geschilderd week voor wegdek wordt vervangen

Nieuwe zebrapaden geschilderd week voor wegdek wordt vervangen

Groot was de verbazing in de Potiaulaan toen werkmannen daar gisteren de lijnen begonnen te schilderen. Foto: svov

Sint-Gillis-bij-Dendermonde -

Een aannemer gaf de zebrapaden van de Potiaulaan in Sint-Gillis-Dendermonde een nieuwe verflaag, terwijl volgende week het asfalt in de straat wordt afgeschraapt. Een communicatifoutje, verklaart het stadsbestuur, dat de werken meteen liet stilleggen.

De bewoners uit de Vijfde Januaristraat, Pastoor Claeysstraat, Brugstraat en de Burgemeester Potiaulaan uit Sint-Gillis kregen deze week een brief in hun bus, waarbij werken in hun straat werden aangekondigd. Het wegdek zal worden afgefreesd en er komt een nieuwe asfaltlaag.

Groot was de verbazing toen woensdag werkmannen de zebrapaden een nieuwe verflaag gaven. ‘Ze schilderen dus de witte wegmarkering opnieuw, terwijl een week later dat werk teniet zal worden gedaan door de aanleg van een nieuwe asfaltlaag? Dit is verloren tijd en geld’, sakkert Stijn Pluym van oppositiepartij Open VLD.

‘Het gaat hier om een communicatiefout van onze diensten’, zegt schepen van Mobiliteit Niels Tas (SP.A). ‘De opzichter van de werken ging meteen ter plaatste toen hem gemeld werd dat de belijningswerken aan de gang waren en liet ze onmiddellijk stilleggen.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Dender van zaterdag 25 oktober.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio