Regering trekt 2,5 miljoen euro extra uit voor ebola-bestrijding

Regering trekt 2,5 miljoen euro extra uit voor ebola-bestrijding

Alexander De Croo. Foto: BELGA

België gaat het luchttransport van medisch materiaal en voedsel naar ebola-landen financieren. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) bekendgemaakt. VN-organisaties Unicef en Unhas krijgen samen 2,5 miljoen euro.

De regering-Michel gaat hulporganisaties Unicef en Unhas financieel steunen om onder meer geneesmiddelen en isoleringsmateriaal tot in de getroffen West-Afrikaanse landen brengen. Ze transporteren ook voedsel naar de regio, waar door een verstoring van de voedselbedeling nu ook een voedselcrisis dreigt.

Eerder deze week maakte ons land al 7 miljoen euro vrij in de strijd tegen ebola. Daar ging ook al 2 miljoen euro van naar Unicef. Het overige geld werd aan Artsen zonder Grenzen (3 miljoen euro) en het Internationale Rode Kruis (2 miljoen euro) gegeven.

Tom Waes roept op tot financiële bijdrage

Belgisch Unicef-ambassadeur Tom Waes bracht vrijdag een bezoek aan het logistiek verdeelcentrum van Unicef in Kopenhagen, het grootste humanitaire verdeelcentrum in de wereld. Hij riep er iedereen op om Unicef financieel te steunen in de strijd tegen ebola.

De organisatie heeft al ongeveer 70 miljoen dollar verzameld, maar daar moet nog zeker 130 miljoen dollar bij. ‘Het is schrijnend om te zien dat er onvoldoende geld is om al deze dingen te doen’, aldus de tv-presentator op Eén.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees