Maldegemseweg wordt afgesloten van de N44

Knesselare -

Op maandag 3 november start het agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden op de N44 (Knokseweg) in Knesselare.

Het agentschap en de gemeente Knesselare beslisten om de Maldegemseweg af te sluiten van de N44, om zo de leefbaarheid in deze woonstraat te verhogen.

De werken duren ongeveer anderhalve maand. Slecht weer kan de timing wel doen schuiven. Tijdens de volledige duur van de werken blijft doorgaand verkeer op de N44 mogelijk.

Tussen het kruispunt met de Urselseweg en het kruispunt met de Maldegemseweg wordt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook geleid langs de werfzone. Op het kruispunt met de Urselseweg blijven alle afslagbewegingen mogelijk.

De werken omvatten het afsluiten van de Maldegemseweg, het dichtmaken van de middenberm ter hoogte van de zijstraat en het wegnemen van de verkeerslichten aan het dichtgemaakte kruispunt.

Het nabijgelegen kruispunt met de Waterstraat blijft behouden en wordt bijkomend uitgerust met flitspalen. Omdat door het afsluiten van de Maldegemseweg extra verkeer gestuurd wordt naar het kruispunt met de Urselseweg, wordt dit kruispunt aangepast. Door het verlengen van de afslagstroken wordt de capaciteit van dit kruispunt verhoogd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio