Feest in het Hof van Egmont

Stephanie (102) is derde oudste van Mechelen

Stephanie (102) is derde oudste van Mechelen

Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis, kwam Stephanie gelukwensen. Dochter Els en schoonzoon Alfons vierden mee. Foto: ldn

Een 102-jarige dame die nog alle dagen als slaapmutsje een Duveltje drinkt. Stephanie Verbruggen, die vandaag de méér dan honderd kaarsjes uitblaast, is zo’n uitzonderlijke madam.

Sinds twee jaar verblijft Stephanie Verbruggen in het home van Egmont, aan de Hendrik Speecqvest. Stephanie is vandaag de derde oudste inwoner van Mechelen. De kroon van de oudste Mechelse inwoner heeft Amelia Goeyvaerts op haar hoofd staan want zij is 103 en is goed op weg om er eind februari nog een jaartje bij te tikken.

Of ze nu de ‘derde oudste van ’t stad’ is of niet, het kan Stephanie Verbruggen geen bal schelen. ‘Ik voel mij nog zo gezond als een visje’, zegt de kranige eeuweling, die tijdens onze babbel bezoek kreeg van Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis en grote baas van het rusthuis waar ze nog met veel goesting elke morgen wakker wordt.

‘Zijt daar maar zeker van’, zegt Stephanie, die het nog allemaal goed kan uitleggen. Ze zingt zelfs nog, en ze laat ons met een koorlied horen wat voor forse stem ze nog heeft. Haar schoonzoon Alfons knikt: in haar haar jonge jaren zong Stephanie in het koor.

Duveltje en Elexir d’Anvers

Stephanie Verbruggen is geboren en getogen in Mechelen. Ze was huisvrouw, haar man, Lambert Giebels, was directeur bij de NMBS. Hij stierf veel te vroeg, op z’n 68ste. ’Maar ik ben altijd alleen in mijn huis in de Fortuinstraat blijven wonen, tot ik honderd jaar ben geworden. Ik kan goed mijn plan trekken’, vertelt ze. Ze kreeg een dochter, Els. geboren. ‘Maar ondertussen heb ik al vijf kleinkinderen en daar ben ik héél trots op. Kijk maar, ze hangen op een foto boven mijn bed. Dat zijn mijn lieverdjes’, benadrukt ze.

Als we haar vragen hoe het komt dat ze nu haar 102de verjaardag kan vieren, moet ze daar zelfs niet over nadenken. ‘Op tijd ’n goeie Duvel drinken voor het slapen gaan. Daar mag soms ook nog een Elexir d’Anvers bij’, lacht ze.

Schoonzoon Alfons kan het weten: ‘We hebben ons werk om haar ijskast op haar kamer van Duveltjes te voorzien. Er zijn weinige dagen dat ze er eentje overslaat.’

In het Hof van Egmont zal Stephanie een feestje bouwen met het personeel en haar vrienden. Schepen Marc Hendrickx kom haar namens het stadsbestuur in de bloemen zetten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio