Meisje loopt weg in Oostenrijk maar duikt opnieuw op in Duitsland

Belgische tiener hele nacht vermist nadat moeder haar achterlaat in Tirol

Belgische tiener hele nacht vermist nadat moeder haar achterlaat in Tirol

Foto: Archiefbeeld

Een 15-jarig meisje uit België was bijna een hele nacht vermist in het Oostenrijkse Tirol. De tiener verbleef er in een gastgezin nadat haar moeder haar had achtergelaten om in ons land nieuw geld op te halen. In de loop van de nacht werd het meisje teruggevonden in het centraal station van Mainz, in Duitsland. Dat schrijft de Oostenrijkse krant Heute.

De moeder en haar dochter waren met vakantie in Tirol toen plots het geld op was. De moeder van het kind vond er niets beters op dan met de trein terug naar België te reizen om daar nieuw geld te gaan halen en de dochter alleen achter te laten. De vrouw beloofde zondagavond terug te zijn, maar toen dat niet gebeurde, sloeg de eigenares van het appartement waarin de twee verbleven alarm.

Het jonge meisje werd daarop bij een gastgezin geplaatst, maar werd daar sinds gisterenavond vermist. Ook de twee honden van het meisje, Jack Russels, volgden de tiener. Uiteindelijk werd het meisje veilig en wel teruggevonden in het centraal station van het Duitse Mainz, bijna 600 km verderop. Ze werd opgepakt door de Duitse politie en overgedragen aan de dienst jeugdbescherming.

Corrigeer

MEER NIEUWS