VOETBAL2DE PROVINCIALE A Verbr. Zwijndrecht - Yannick Fond en zijn maats mikken op eindrondeticket

‘Terugval vermijden’

‘Terugval vermijden’

Yannick Fond Foto: smb

Zwijndrecht -

Twee weken na de 5-1-thuiswinst tegen huidig koploper Ranst nam Verbroedering Zwijndrecht het voorbije weekend andermaal met opvallende 5-2-cijfers de maat van 's Gravenwezel. De Linkeroeverclub staat daarmee op de tweede plaats en doet nog volop mee voor de eerste periodetitel.

Zwijndrecht hoort ondertussen ook bij de productiefste clubs van deze reeks.

Even opvallend was het vroege doelpunt van Yannick Fond. Tegenstrever 's Gravenwezel raakte niet eens de bal aan en die treffer was een feit. ‘Blijkbaar scoorde ik na dertien seconden maar volgens mij duurde het iets langer. We waren daarmee goed vertrokken en toen even later de 2-0 op het bord stond, leek de winst al binnen. Toen maakten we echter de fout gas terug te nemen waardoor ‘s Gravenwezel in de match geraakte en de aansluiter scoorde. Gelukkig kwamen we gemotiveerd uit de kleedkamers en toen Verlinden twee keer scoorde, was de winst een feit,’ geeft Yannick Fond een kort relaas van de wedstrijd.

Fond scoorde nog maar drie keer en daarmee blijft hij ruim onder zijn totaal van 15 treffers van vorig seizoen. ‘Ook toen kwam ik pas in de terugronde op dreef. Ik maak me dan ook nog geen zorgen,’ vervolgt Fond. ‘Nu is het doel voor het behalen van een eindrondeplaats de eerste uitdaging. We hebben volgend weekend de makkelijkste opdracht met een verplaatsing naar rode lantaarn Katelijne. We mogen die trip echter niet onderschatten want ik deze reeks kunnen veel clubs van mekaar winnen. Zelfs in geval van winst hangen we nog af van de resultaten van VV Duffel en Ranst. Voor de competitiestart was het behalen van een periodetitel als streefdoel vooropgesteld. Dat blijft ongewijzigd. Tegenover vorig seizoen heeft de groep enkele goede transfers gerealiseerd. Toen kenden we na de winterstop een terugval en gaven we een eindrondeplaats uit handen. Dat moeten we nu vermijden en dan is de ambitie voor het behalen van een eindrondeplaats haalbaar.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio