Tweede inbraak in anderhalf jaar

3 beamers en 8 laptops gestolen uit Leefschool

3 beamers en 8 laptops gestolen uit Leefschool

Directrice Anniq Patho. Foto: if

Wetteren -

In de Leefschool Eureka aan Kapellendries in Wetteren werd tussen maandagmiddag en dinsdagochtend 8 uur ingebroken. De dieven gingen aan de haal met drie beamers en acht laptops. Er is voorlopig geen spoor van de daders.

De diefstal werd dinsdagochtend vastgesteld. De inbrekers gingen ervandoor met het meest waardevolle materiaal dat in de school te vinden was. Het gaat om multimedia en werkmateriaal. Er is een aanzienlijke buit gemaakt.

Anderhalf jaar geleden werd er ook al eens ingebroken in de school, maar volgens directrice Anniq Patho gaat het deze keer om een veel ernstigere diefstal.

‘Deze keer werd in al onze gebouwen ingebroken. We hebben een containerklas en drie klasblokken. Telkens werd de deur geforceerd. In één geval kregen ze de deur niet open en zijn ze via het raam binnengeraakt.’

‘De dieven hebben een enorme ravage aangericht. Kasten werden omgegooid en paperassen door elkaar gehaspeld.’ En de buit waarmee ze aan de haal gingen, is groot. ‘Ze gingen ervandoor met drie beamers en acht laptops. Voorts stalen ze een beetje kleingeld dat aanwezig was in de klas’, zegt de directrice.

Sloten vernieuwd

Intussen zijn de sloten vernieuwd en is het nieuwe raam besteld. In de loop van dinsdag kwamen deskundigen van het parket voor sporenonderzoek naar de school. Het is afwachten of dat in de zoektocht naar de daders enige resultaten zal opleveren.

Er werd door de politie meteen een buurtonderzoek gedaan, maar voorlopig is er van de daders nog geen spoor. Alle tips zijn welkom. Buurtbewoners of voorbijgangers die iets verdachts zagen, kunnen dat melden aan de politie in Wetteren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio