Voetbal2DE PROVINCIALE ARanst - Michiel Mahieu en Ranst maken komend weekend kans op periodetitel

‘Complete verrassing’

‘Complete verrassing’

Michiel Mahieu Foto: kfe

Ranst -

Wie bij het begin van dit seizoen kon voorspellen dat Ranst aan de top van het klassement zou prijken had wellicht heel veel geld kunnen verdienen. Ondertussen is de eerste plaats een feit en kan Ranst volgend weekend voor de periodetitel gaan.

Vorig weekend speelde Ranst op het veld van Olympic Deurne een probleemloze driepunter bij elkaar. De 1-3-score was niet eens overdreven.

‘Net voor de rust zag het er niet zo goed uit voor ons want dan komen we nog 1-0 achter’, beseft Michiel Mahieu. ‘Deurne pakte daarna een rode kaart. Dit was voor ons het keerpunt. Vanaf dan kregen we vrij spel. De overtreding die de aanleiding tot die rode kaart was acht ik bovendien volstrekt overbodig. Deurne viel dus op een domme manier met een mannetje minder. Op die manier werd het voor ons heel gemakkelijk om de drie punten te pakken’, analyseert Mahieu.

Deurne komt door de drie extra punten op een gedeelde eerste plaats in de competitie.

‘Niemand had dit verwacht’, zegt Michiel Mahieu. ‘Het enige waar we dit seizoen bij Ranst op hoopten was het doorlopen van een rustig en zorgeloos seizoen. Nu doen we volgend weekend plots mee voor de periodetitel. Maar ik denk dat het nu vooral belangrijk is om niet gaan zweven. De punten die we hebben kan niemand ons nog af nemen. Vanaf nu is het belangrijk om de beide voetjes op de grond te houden. Ik denk overigens dat niemand bij Ranst de eerder gestelde doelstellingen nu plots wil bijstellen. Deze reeks is zo al moeilijk genoeg. Er spelen hier heel veel goede ploegen. Dat merk je ook aan de kwaliteit van het voetbal. Hier wordt echt goed gevoetbald.’

Goalgetter

Michiel Mahieu dook op Olympic Deurne vanop de flank voor de derde keer in een seizoen op als goalgetter. Iets wat hem zelf enigszins verrast.

‘Ik word bij Ranst op de flank geplaatst en op die plaats wordt er van mij verwacht dat ik de acties maak en voor gevaar kan zorgen. Onze trainer hamert er ook altijd op dat mijn verdedigend werk effectief moet zijn. Ook het afblokken van een aanval mag ik dus niet verwaarlozen. Voor mij is het trouwens onbelangrijk hoeveel goals ik zal scoren. Het is mooi meegenomen maar het belangrijkste is dat Ranst zoveel mogelijk punten pakt.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio