Bouw van ‘noodpasserelle’ gaat donderdag van start

Ronse -

Er zit schot in de realisatie van de noodvoetgangersbrug over de sporen aan het station. Die moet de bestaande passerelle vervangen.

De ijzeren brug, een beschermd monument, werd afgesloten voor herstelwerkzaamheden en omdat de veiligheid van de gebruikers niet meer kon worden gegarandeerd.

‘Na zeer lang aandringen, laat Infrabel mij weten dat zij op donderdag 30 oktober zullen starten met het aanleggen van de funderingsplaten voor de tijdelijke voetgangersbrug’, zegt schepen van Openbare Werken Rudi Boudringhien (Liberale Unie) tevreden. ‘Op dinsdag 4 en woensdag 5 november zullen de stellingen en de trappen worden geplaatst. Daarna volgt de afwerking en het plaatsen van de afsluiting. Een einddatum van de werken is nog niet bekend, maar de aanvang is nu toch wel dichtbij.’

Nadat Infrabel de passerelle had afgesloten, besloten veel omwonenden dan maar gewoon over de sporen te lopen. Infrabel kondigde daarop aan dat zij een noodvoetgangersbrug zouden plaatsen, maar het wou niet vlotten met de aanbestedingen, tot nu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio