BasketbalEurocupArtland Dragons-Oostende

Pierre-Antoine Gillet: ‘Graag eerste Europese zege’

Pierre-Antoine Gillet: ‘Graag eerste Europese zege’

Pierre-Antoine Gillet (links) weet dat er in Duitsland heel wat op het spel staat. Foto: do

Oostende werkt vanavond (19.30 uur) in de Artland Arena van Quakenbrück zijn derde wedstrijd in poule B van de Eurocup af. Na een 0 op 2 is winst tegen Artland Dragons welkom.

Oostende won vorig seizoen bij Artland Dragons en wil dat vanavond overdoen om zo Europees vertrouwen te tanken en te blijven meedoen voor de volgende ronde. Bij een (kleine) nederlaag is met nog zeven speeldagen te gaan, de uitschakeling geen feit, maar moet Oostende wel aan een lange achtervolging om minstens vierde te worden, de laatste plaats die toegang geeft naar de Last 32.

De selectie van coach Dario Gjergja beseft de ernst van deze wedstrijd. Na een busrit van 500 kilometer arriveerde ze maandagnamiddag in Cloppenburg, een stadje naast Quakenbrück, de thuishaven van Artland Dragons. Pierre-Antoine en zijn ploegmaats namen hun intrek in hetzelfde hotel van vorig jaar. Coach Dario Gjergja en zijn staf legden er de laatste hand aan de voorbereiding van het misschien cruciale Europese treffen.

‘We beseffen dat het een belangrijke wedstrijd is’, zegt Pierre-Antoine Gillet. ‘Winst zou ons Europees kunnen lanceren. We hebben vertrouwen en gaan dan ook op zoek naar die eerste Europese zege van het seizoen’, aldus de Belgische Belofte van het Jaar van 2014. ‘We wonnen niet alleen vorig seizoen tweemaal van Artland Dragons. Ook in de voorbereiding op deze campagne waren we sterker. Uiteraard is dit geen garantie op nieuw succes, maar mentaal speelt dat wel mee.’

Gisteravond en vanochtend trainde Oostende nog tweemaal in de Artland Arena.

Amerikaans getint Dragons

In de Duitse Bundesliga prijkt Artland Dragons met vier op zes op de vierde plaats. In de Eurocup telt het na 64-70-verlies tegen Villeurbanne en een 77-78-overwinning vorige week in Cantu één op twee. De selectie van de Amerikaanse coach Tyron McCoy telt liefst zeven spelers uit de States. Eén van hen is de kleine (1m68) David Holston.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S