Voetbal1ste PROVINCIALETHES SPORT - Jeroen Appeltans en Thes gooien titelstrijd opnieuw open met zege tegen Herk

‘We kunnen nog beter’

‘We kunnen nog beter’

Thes Sport - Herk-de-Stad - Kris Vincken werkt de bal weg voor Marijn Convents. Foto: Romain Eyckens

Tessenderlo -

Thes heeft drie belangrijke punten gepakt tegen Herk FC. Bij een nederlaag kon de leider haar voorsprong immers uitdiepen tot acht punten, maar nu is Thes genaderd tot op twee punten. Op de zege van de thuisploeg viel bovendien niets af te dingen.

Aan de rust stond de eindstand al op het scorebord.

‘In tegenstelling tot vorige week tegen Lutlommel zijn we ditmaal opnieuw agressief begonnen aan de partij,’ legt Jeroen Appeltans uit. ‘Herk gaf ons anderzijds ook iets meer ruimte om te voetballen zodat we niet echt tegen een muur moesten opboksen. Ze speelden niet zoals Lutlommel voortdurend met tien achter de bal.’

‘Net als tegen Vlijtingen brachten we goed voetbal. Na de koffie kwam onze zege nooit meer in gevaar omdat Herk enkel nog kon dreigen op stilstaande fases. Ze konden ons op geen enkel ogenblik in de problemen brengen. We konden ons eigenlijk geen nieuwe nederlaag veroorloven maar dat zorgde vooraf niet voor extra druk. Bij het ambitieuze Thes sta je sowieso iedere week onder de druk. De voorbije weken worden we door iedereen vooruit geschoven als titelkandidaat en dat maakt het niet gemakkelijk voor ons’.

Volgens Appeltans moet Thes nog beter kunnen.

‘We moeten nog constanter worden in onze prestaties en een reeks kunnen neerzetten,’ beweert hij. ‘Nu spelen wij nog iets te wisselvallig en laten we steken vallen. Die uitschuivers moeten we vermijden en daarom heb ik het gevoel dat we nog beter kunnen.’

‘Met Wouter Vrancken heeft de club ook bewust gekozen voor een trainer die niemand kende. Iedereen moet zich opnieuw bewijzen want de plaatsen zijn duur bij Thes omdat de concurrentie groot is. Je merkt ook dat hij een pak ervaring in de weegschaal kan leggen’.

In het tussenseizoen koos Appeltans net als Stieners voor Thes. Vorig seizoen voetbalden zij samen bij Leopoldsburg.

‘Ik moet eerlijk toegeven dat ik aanvankelijk mijn twijfels had omdat ik nog altijd de ambitie heb om in nationale te spelen. Eerste provinciale was nieuw voor mij maar de ambitie van Thes heeft de doorslag gegeven en ik heb mij die keuze nog niet beklaagd. Ik hoop met Thes te promoveren zodat ik volgend seizoen opnieuw in nationale kan voetballen’.

Volgens Herk-trainer Francis Vanhamel had de partij ook anders kunnen lopen. ‘Wat als Di Sancarlo in het begin één van die twee kansen kan benutten en wij op voorsprong komen? Thes was voetballend wel heel sterk. Zonder Deferm, Ozcan en Göksu missen wij kwaliteit op bepaalde plaatsen en dat kunnen wij niet opvangen,’ bekende de coach eerlijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio