Moeder van jongen die vergiftigd werd met bedorven pasta durft niets meer te eten

Moeder van jongen die vergiftigd werd met bedorven pasta durft niets meer te eten

Foto: rr

Linkebeek -

De moeder van de 13-jarige J. uit Linkebeek, die door zijn stiefvader met bedorven pasta werd vergiftigd, durft niets meer te eten van wat ze in huis heeft. Zij vreest dat haar vriend, die de vergiftiging van haar zoon bekend heeft, ook gif gemengd zou hebben in andere etenswaar.

Voor moeder Sophie kwam het bericht dat haar vriend Jérémy B. de vergiftiging van haar zoon bij de politie had opgebiecht, als een donderslag bij heldere hemel. Tussen 5 oktober (de dag waarop haar zoon J. overleed) en vorige woensdag (de dag waarop Jérémy B. aan de politie zijn verhaal deed over de bedorven pasta) gedroeg de 34-jarige man zich immers heel normaal. Hij sprak met geen woord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het drama. Hij had het evenmin over buikklachten die Jérémy en J. gehad zouden hebben na het eten van bedorven spaghetti.

Nu Jérémy B. bekend heeft, stelt de moeder van de jongen zich ernstige vragen bij het verhaal van haar vriend. Zij vreest dat Jérémy B. (34) gif heeft gemengd in het eten dat hij haar zoon voorgeschoteld heeft. Daarom vreest ze dat Jérémy ook gif in andere voedingswaren gemengd kan hebben om haar zoon J. te straffen voor het kwaadspreken over hem bij haar familie. De vrouw heeft zelfs beslist om bij haar moeder in te trekken. En zij is van plan om alle voedingswaren die zij thuis nog heeft, op giftige stoffen te laten analyseren. Dat bevestigde haar advocate Catherine Toussaint.

Wat heeft Jérémy B. bezield om de jonge J. ‘ziek te willen maken, zonder hem te willen doden’, zoals hij aan de politie verklaard heeft? Volgens de moeder van J. was Jérémy B., met wie ze al twee jaar een relatie had, extreem jaloers. Hij verweet Sophie zelfs dat zij een te nauwe band met haar oudste zoon had. ‘Maar tot dusver had de jaloezie van Jérémy niet geleid tot enige vorm van agressie’, zegt meester Toussaint.

Meester Dimitri de Béco, de advocaat van Jérémy B., zal onderzoeksrechter Jeroen Burm vragen om zijn cliënt zo snel mogelijk opnieuw te verhoren. Wellicht gebeurt dat nog deze week.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees