‘Ik wil koste wat het kost vermijden dat hij vrijkomt’

Familie, vrienden en sympathisanten vormen een ketting voor de poort van Leuven Centraal. Foto: gp

Berchem -

Zichtbaar vermoeid kwamen Walter en Jacqueline, de ouders van Steve Vissers, gisterochtend uit de gevangenis van Leuven naar buiten. Tientallen vrienden en familieleden waren bij hen, om te eisen dat de moordenaar van hun zoon niet vervroegd vrijkomt.

Iets na acht uur ‘s morgens verzamelt aan de poort van de Centrale Gevangenis van Leuven, in de Geldenaakse Vest, een veertigtal vrienden, neven, nonkels en nichten van de familie Vissers. Ze hebben een bus ingelegd om met zijn allen vanuit Berchem naar Leuven te komen.

De reden: het is de vierde keer dat Danny Immens, de man die in 2000 werd veroordeeld voor de moord op de toen 12-jarige Steve Vissers, voor de strafuitvoeringsrechtbank moet verschijnen, omdat hij in aanmerking wil komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling.

Steve Vissers verdween op 24 juni 1999 in Deurne. Hij werd nog dezelfde dag verkracht en vermoord teruggevonden langs de rivier het Schijn in Merksem.

Zijn ouders Walter en Jacqueline komen elke keer naar de strafuitvoeringsrechtbank om hun argumenten tegen de voorwaardelijke vrijlating van Danny Immens over te maken.

‘Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen om een betoging in elkaar te steken’, zegt Paul (50), de broer van Walter en Ludo Vissers. ‘Enfin, een betoging is misschien een groot woord. Wij noemen het liever een stil protest. Een protest tegen wat de ouders van een vermoord kind elk jaar moeten doormaken.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio