Bestuurder van auto waar politie op vuurde zit in de cel

De man die enkele weken geleden bijna was ingereden op een politieman tijdens een controle aan het Sas in Weert (Bornem) en er nadien vandoor ging is opgepakt. Hij werd vorige week door speciale eenheden gearresteerd.

In de nacht van 3 op 4 oktober wou de politie twee auto’s controleren op de parking aan het Sas in Weert. Toen één van de bestuurders de combi opmerkte, gaf hij plankgas. Eén van de inspecteurs moest wegspringen en vuurde een drietal keer in de richting van de banden van de wagen. De bestuurder verdween in de richting van Temse. Vrij snel bleek dat het om E.T. ging, een man die twee jaar geleden betrokken was bij de steekpartij tijdens Bornem Zingt. Hij stond geseind want hij moest nog een straf uitzitten voor enkele vroegere veroordelingen. De politie kreeg een tip binnen, die de man arresteerden. Wellicht volgt er binnenkort een reconstructie van het schietincident aan het Sas.

De verdachte verscheen gisteren voor de raadkamer in Mechelen en hoorde zijn aanhouding met een maand verlengd worden. ‘Hij wordt nu beticht van poging tot doodslag op de politieman, maar hij .had helemaal niet de bedoeling om die inspecteur te doden’, reageerde zijn advocaat Walter Damen. Ondertussen tekende E.T. ook verzet aan tegen zijn veroordeling voor de steekpartij in Bornem. Daarvoor kreeg hij twaalf maanden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio