Burgemeester steunt bouw nieuwe lokalen

Burgemeester steunt bouw nieuwe lokalen
Schoten -

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) kwam zijn steentje bijdragen aan de renovatiewerken bij Chiro Antoontje. Zijn werkkledij had de burgemeester thuisgelaten, maar de cheque van 2.000 euro werd door groepsleider Christophe Colpaert in dank aanvaard.

Voor die cheque van 2.000 euro heeft de leidingsploeg van Antoontje half september wel eerst weekendwerk moeten verrichten. De leidingsploeg van Antoontje hielp op het Bal van de Burgmeester, in ruil voor een deel van de opbrengst.

Zopas keurden gemeenteraad en schepencollege ook een bedrag van 18.000 euro goed als substantiële steun voor dit renovatieproject.

Chiro Antoontje in de Antoon Van Dijckstraat vangt wekelijks een vijftigtal jongeren op. Groepsleider Christophe Colpaert: ‘Onze lokalen dateren van de jaren veertig en waren toe aan renovatie. De plannen ontstonden drie jaar geleden. We overliepen toen onze volledige werking om na te gaan op welke kosten we konden bezuinigen. We ontdekten toen dat de energiefactuur voor onze lokalen tot negentig procent van het jaarlijkse budget opslorpt.’

Het volledige kostenplaatje van de renovatie wordt op 42.000 euro geraamd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio