Stille optocht voor behoud van naschoolse opvang

Foto: Dirk Lambrechts

Landen -

Gisterenavond hield het personeel van Landelijke Kinderopvang Stekelbees een stille optocht net voor de gemeenteraad. De werknemers en betrokken ouders pikken het niet dat het stadsbestuur de overeenkomst met Stekelbees vanaf september 2015 opzegt.

Landelijke Kinderopvang Stekelbees hield gisteren een stille optocht om aandacht te vragen voor de buitenschoolse opvang. Stekelbees werkt daarvoor samen met het stadsbestuur, dat samen met de verschillende scholen ook de locaties voorziet. Het aantal aanvragen blijft echter stijgen, waardoor de locaties te klein worden. Er is voorlopig geen oplossing.

Het stadsbestuur zal in de toekomst Stekelbees financieel niet meer ondersteunen en wil dat de scholen zelf voor de opvang zorgen. Elk schoolnet zou daarvoor een subsidie krijgen.

Na een jaar vergeefs onderhandelen met het gemeentebestuur over de toekomst van de buitenschoolse opvang in Landen, organiseerde Landelijke Kinderopvang een stille optocht, net voor de gemeenteraad. Landelijke Kinderopvang riep de ouders op voor een positieve actie. ‘We hopen het stadsbestuur te overtuigen van het belang van onze kwalitatieve werking, die gesubsidieerd en geattesteerd is door Kind en Gezin’, klinkt het.

Buitenschoolse opvang Stekelbees zorgt voor opvang door 27 personeelsleden op vijf locaties voor drie schoolnetten. Van de duizend ingeschreven kinderen komen er dagelijks 350 naar de opvang. Er is slechts een erkenning voor 128 plaatsen.

De online petitie Steun Stekelbees van Landen en de deelgemeenten van Landen haalde ruim 300 handtekeningen binnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio