Farmareus Sanofi ontslaat topman

Farmareus Sanofi ontslaat topman

Foto: AFP

Bij de Franse geneesmiddelenproducent Sanofi is CEO Christopher Viehbacher aan de deur gezet. Het is zijn stijl die hem de das heeft omgedaan.

Het bedrijf meldt dat de raad van bestuur dat woensdagochtend unaniem beslist heeft. Viehbacher, die al zes jaar CEO was, nam daarop zelf ontslag als bestuurder.

Viehbacher verlegde de focus van het bedrijf op de Verenigde Staten en herzag de slabakkende onderzoeksactiviteiten. Dat veroorzaakte spanningen met leden van de raad van bestuur en Franse politici. Ook zijn managementstijl zou een rol gespeeld hebben.

In een kort statement wordt de 54-jarige Duits-Canadese zakenman nu bedankt voor bewezen diensten. “De raad van bestuur bedankt Christopher Viehbacher voor al het werk tijdens de voorbije zes jaar, waardoor de groep door een gevoelige en belangrijke transitie is kunnen gaan.”

Een nieuwe CEO is er nog niet. In afwachting daarvan heeft de raad van bestuur Serge Weinberg gevraagd om tijdelijk en met onmiddellijke ingang de rollen van voorzitter en CEO te combineren.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees