Seks & Relaties

COLUMN. Zo wijs je een man vriendelijk af

COLUMN. Zo wijs je een man vriendelijk af

Foto: Vijf

Annelien Coorevits presenteert het programma 'Sinlgl3s' en is auteur van een handboek over daten. Nu de single dames uit het programma aan het einde van hun avontuur zijn gekomen, legt de voormalige Miss België uit hoe je een man vriendelijk duidelijk maakt dat het tussen jullie niets zal worden.

Met pijn in het hart zijn we aan het einde van ons avontuur gekomen. De rit was te kort, soms onvoorspelbaar, met een lach en een traan maar vooral met veel mannen. En zo hebben we onze rit het liefst! Onze vrouwen hebben honderd mannen kunnen reduceren naar twee. Een puike prestatie, maar dat wil ook zeggen dat ze hun ultieme keuze zullen moeten maken.

Een van de twee mannen zal dolgelukkig zijn, maar de andere zal afgewezen worden en da is nooit makkelijk. Iemand afwijzen is een kunst. Niet in de ‘verheerlijkende’ zin van het woord, maar meer in de betekenis van: het is iets wat je moet kunnen. Denk er maar eens over na. Alles staat of valt bij ‘hoe’ je het precies brengt.
 

VOORBEELD 1

'Ik zal maar gewoon eerlijk zijn, je bakt er helemaal niets van in bed. Je moet me nog krediet geven dat ik het zolang heb volgehouden. En ja, ik verlaat je voor je beste vriend, maar aangezien jullie samen douchen op ‘de voetbal’ weet je wel waarom. Daaag!'

VOORBEELD 2

'Kijk, er hapert al een tijdje iets. Je zal dat ongetwijfeld ook wel gevoeld hebben. Het laatste wat ik wil is jou kwetsen, maar ik heb het gevoel dat we allebei een stap moeten terugzetten om weer echt gelukkig te kunnen worden. Ik heb je altijd graag gezien en dat zal ook zo blijven maar hier moeten we elkaar loslaten.' *knuffel *

Iedereen snapt het concept?

En neen, eerlijkheid is hier dus niet altijd de beste optie. Ik heb onze Singl3s proberen te begeleiden, maar straks moeten ze het helemaal alleen doen. Voor wat hoort wat, want op het einde krijgen onze dames wat ze al zo lang verlangen: ware liefde! Of niet? 

De laatste aflevering van Singles, woensdag 29 oktober om 21u15

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees