Vuilniszakkenvoetballers op heterdaad betrapt

Vuilniszakkenvoetballers op heterdaad betrapt

Vuilniszakkenvoetbal, zoals hier in de Mechelsestraat, is een populaire sport bij studenten. Foto: mhl

Leuven -

De Leuvense politie heeft woensdagnacht vier jonge mannen betrapt die met PMD-zakken aan het gooien waren en papierafval in het rond strooiden.

In de Brusselsestraat en de Brouwersstraat werden woensdagnacht vuilniszakken vernield. De inhoud was over de straat gekieperd. Maar een politiepatrouille heeft de daders op heterdaad betrapt. De politie had twee telefoontjes gekregen van getuigen die een goede beschrijving konden geven van vier jonge mannen die verantwoordelijk zouden zijn voor het uitgestrooide afval. Ze krijgen alle vier een GAS-boete. Twee van hen bleken bovendien een kleine hoeveelheid softdrugs bij te hebben. Daarvoor werd een apart pv opgesteld.

Ook in de Parijsstraat speelden jongeren een partijtje voetbal met de vuilniszakken. De inhoud van de stukgetrapte zakken lag verspreid over de hele straat. De reinigingsdienst had woensdagmorgen de handen dus meer dan vol met het opruimen van vuiligheid die door al dan niet dronken feestvierders werd veroorzaakt.

Verder had de Leuvense politie het druk met stomdronken studenten. Zo troffen ze een 21-jarige man uit Hasselt al slapend aan op het trottoir in de Maria-Theresiastraat en een 22-jarige student uit Deerlijk in de Vaartstraat. Ze mochten hun roes uitslapen in de politiecel. Enkele jongeren moesten met een ziekenwagen overgebracht worden naar het UZ Gasthuisberg omdat ze te veel gedronken hadden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio