Kontichs Contje als relatiegeschenk

Kontich - Zes hobbybrouwers ontvangen 6.000 euro van het gemeentebestuur om een Kontichs bier te brouwen. Raadslid Luc Blommaerts (CD&V) vindt dit bedrag te groot.

“CD&V steunt de promotie van streekspecialiteiten zoals de Specfour,” zegt raadslid Luc Blommaerts (CD&V), “maar de subsidie van 6.000 euro die zes hobbyisten krijgen om een Kontichs bier te brouwen vinden wij wel ruim gebudgetteerd.”

Schepen van lokale economie Bart Seldeslachts (N-VA) vindt deze centen wel goed besteed: “Door toe te treden tot de toeristische samenwerking ‘De Zuidrand, dat smaakt’ ontvangen we een subsidie van 61.000 euro. Een deel van dit bedrag besteden we aan de creatie van een eigen bier. Het is ook een initiatief om het sociaal weefsel binnen het dorp te versterken.”

Het nieuwe bier zal Kontichs Contje heten, maar die benaming vindt Blommaerts weinig doordacht: “Chocoladezaak Soetkin heeft een eigen praline die al bekend is als Kontich Kontje.”

Ook deze kritiek is onterecht volgens Seldeslachts. “Ons bierteam heeft samen met Soetkin aan tafel gezeten en zij hadden er geen enkel probleem mee mochten wij ons bier Kontichs Contje noemen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio