Celebs

An Lemmens wint rechtszaak tegen broodfokker

An Lemmens wint rechtszaak tegen broodfokker

An Lemmens heeft alvast een veldslag gewonnen in haar strijd tegen de broodfok in Vlaanderen. De rechtbank van Gent oordeelde dat de vorderingen van Hoeve Hoogland uit Kasterlee ‘elke grondslag missen’. De dierenkweker moet alle kosten van de rechtszaak terugbetalen aan de VTM-presentatrice.

‘Misschien hebben jullie de afgelopen week wel verhalen zien verschijnen over een hondenkweker die me van vanalles beschuldigde, tot molotovcocktails toe! De verhalen die de ronde doen lopen de spuigaten uit. Mag ik nu terug rust?’, vraagt ze op sociale media.

Aanleiding was een Twitter-oorlog tussen Lemmens en mediafiguur Griet Van Hees eerder dit jaar.

Van Hees stond met haar foto onder de rubriek tevreden klanten op de website van Hoeve Hoogland, de hondenfokkerij van Marc De Rijcke. Op vraag van Van Hees werd de foto verwijderd maar het kwaad was al geschied. Op Twitter spelde An Lemmens haar duchtig de les, wat uiteindelijk uitmondde in een echte Twitter-rel.

Maar niet alleen Van Hees lag op de pijnbank. Ook De Rijcke kreeg de wind van voren. Hij werd ellendeling en broodfokker genoemd. ‘Maar het gaat verder dan alleen die vuilspuiterij op Twitter’, zegt De Rijcke. ‘An Lemmens haalt foto’s van het internet van Amerikaanse kwekerijen, waar misselijkmakende taferelen plaatsvinden. Ze plakt zomaar de naam van mijn bedrijf op deze foto’s. Ongehoord. Ik word nu bedreigd en er werd zelfs een molotovcocktail in mijn tuin gegooid.’ De Rijcke eiste daardoor een schadevergoeding van 10.000 euro per nieuwe overtreding.

Haar advocaat liet meteen weten dat Lemmens gebruik maakt evan haar recht op vrije meningsuiting. ‘Met de molotovcocktail heeft ze zeker niets te maken’, klonk het. De rechter is die mening dus gevolgd.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees