Lichte groei Belgische economie

Lichte groei Belgische economie

Foto: BELGA

De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een lichte groei opgetekend van 0,2 procent. Dat blijkt uit de eerste raming van de Nationale Bank.

Die groei van 0,2 procent is in vergelijking met de periode april-juni van dit jaar. In vergelijking met een jaar geleden is de groei 0,8 procent, wat betekent dat het voorbije kwartaal dus in lijn lag met de voorgaande periode.

Het cijfer voor het tweede kwartaal bedroeg 0,1 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) ten opzichte van het eerste kwartaal. Voor het eerste kwartaal staat 0,4 procent in de tabellen.

De Belgische export nam met 2,5 procent toe, en de import met 2,7 procent. De werkgelegenheid is met 0,2 procent toegenomen.

Het gaat wel nog om de zogenoemde flashramingen. Dat betekent dat de definitieve cijfers pas later bekend worden, en nog licht kunnen verschillen.

‘Positief signaal’

In een reactie spreekt minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters (CD&V) van ‘een positief signaal’. ‘De maatregelen die de regering in een aantrekkend economisch klimaat neemt, moeten een sterkere concurrentiepositie van onze bedrijven en meer jobs opleveren’, klinkt het.

De regering gaat in de begroting voor 2014-2015 uit van een groei van 1,1 procent in heel 2014. Dat is iets dus iets meer dan het groeitempo van het voorbije jaar. Volgens Peeters is die raming echter nog steeds realistisch.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees