Brugse Straffe Hendrik valt in de smaak bij Amerikaanse actiehelden

Xavier Vanneste, CEO van de Halve Maan, met een Straffe Hendrik. Foto: mvn

Brugge -

De opmars van brouwerij De Halve Maan heeft nu zelfs het rijk der superhelden bereikt. Dinsdagavond zagen miljoenen Amerikaanse televisiekijkers hoe een actieheld een flesje Straffe Hendrik soldaat maakte. ‘Wij wisten helemaal van niets’, klinkt het bij de brouwer.

Een straffe actieheld heeft een straf biertje nodig: dat moeten de makers van Agents of S.H.I.E.L.D. gedacht hebben toen ze de acteur een flesje Straffe Hendrik in de handen duwden. De recentste aflevering van de actiereeks, eigenlijk een vervolg op superheldenfilm The Avengers, speelt zich gedeeltelijk af in Brugge. ‘Heb je het lokale bier hier al geprobeerd? Dit is Straffe Hendrik, van een kleine brouwerij om de hoek’, zegt de actieheld tussen het degusteren door, nadat hij een grote zak vol bierflesjes op de grond zet en seconden later er een groot gevecht losbarst. Nadat hij en zijn kompanen de vloer aanvegen met de slechteriken, raapt hij een flesje op en komt het logo van Straffe Hendrik Wild, de jongste telg uit de bierfamilie, in beeld.

In Vlaanderen mag de serie, voluit Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., weinig bekend zijn bij het grote publiek, in de Verenigde Staten is de reeks een van de meest populaire van het moment. De serie staat zelfs in de top 10 van de toonaangevende website imdb.com, nog voor toppers als The Big Bang Theory, Breaking Bad en Grey's Anatomy.

‘Wij wisten helemaal van niets’, zegt Xavier Vanneste, CEO van de Halve Maan. ‘Maar tegelijkertijd zijn we ook niet helemaal verrast. In tegenstelling tot in eigen land doet Straffe Hendrik het daar beter dan Brugse Zot.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Brugge-Oostkust van donderdag 30 oktober.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio