Volleybal1ste divisie - Xavier Melsens Avanti Aalter

‘Met 13 op 15 ben ik niet ontevreden’

Aalter -

Na vier wedstrijden deelde Aalter met het maximum van de punten de leiding met Lendelede. Avanti verloor vorig weekend dan ook verrassend met 2-3 zijn thuismatch tegen het laag geklasseerde Lennik.

‘Wegens een ernstige schouderblessure moeten we de polyvalente Hanne Cappan wellicht vier of vijf maanden missen, maar dat is niet de enige pech’, zegt coach Xavier Melsens. ‘Voor de onverwachte nederlaag hebben we nog meer excuses. Julie Mattheeuws zit in het gips met een gescheurde gewrichtsband en libero Lien Vansteelant was grieperig. Griet Liefhooghe (schouderletsel) en Anne-Sophie Buyse (heup) konden slechts op halve kracht spelen.’

‘Ondanks die handicap won Aalter met een degelijk spelniveau vrij vlot de eerste twee sets. Met gevechtsvolleybal brachten de gestalterijke en krachtige gasten moeizaam (22-25 en 23-25) de stand in evenwicht. In de derde beurt kwam Avanti na 8-18 nog terug tot 19-21 en in de vierde herneming gaven we een 22-20 voorsprong uit handen. Ook in de belle lieten we onze 8-5 voorsprong wegens individuele missers verloren gaan’, zo betreurt Xavier.

Vooral het gebrek aan wisselmogelijkheden speelde zijn team parten. Buyse werd ingebracht, maar moest afhaken en de zieke Vansteelant moest in de vierde set naar de kant.

Volgend weekend is Aalter vrij. ‘Een week later recupereer ik wellicht Buyse, Liefhooghe en Vansteelant. We verloren twee punten, maar met 13 op 15 ben ik niet ontevreden.’

Corrigeer

Uitslagen & standen