OOSTENDE - WESTERLO 4-0

Sterke Berrier loodst Oostende voorbij Westerlo

Oostende heeft na vijf wedstrijden nog eens kunnen winnen. Tegen Westerlo boekte het in het eigen Albertpark een klinkende 4-0 overwinning en stijgt naar de achtste plaats. Westerlo blijft ondanks een drie op negen toch nog nipt in de top-zes.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Oostende weet weer wat winnen is. Na vijf wedstrijden zonder overwinning kwam seizoensrevelatie Westerlo op bezoek aan de kust. De jongens van Frederic Vanderbiest hadden het in de slotfase niet makkelijk tegen Westerlo, dat aanvallend begon. Ovono stond echter pal op de eerste echte kans in de wedstrijd, aan de overkant zorgde een misverstand tussen Van Langendonck en zijn verdediger bijna voor een eenvoudig doelpunt voor de thuisploeg.

Na twintig minuten lukte Elimani Coulibaly dan toch het eerste doelpunt. De struise spits kopte een doelpunt van Franck Berrier onhoudbaar voorbij keeper Van Langendonck. Oostende na 20 minuten op voorsprong in een kletsnat Albertpark. Westerlo was echter niet aangeslagen en probeerde nog voor de rust de gelijkmaker te scoren, maar de kansen van Koffi en Schuermans werden door keeper Ovono eenvoudig gekeerd.

Het was daarentegen de thuisploeg dat nog voor de rust de voorsprong veiligstelde. Matchwinnaar Berrier trapte vijf minuten voor tijd een vrije trap héérlijk via de onderkant van de lat in de kruising. 2-0, Westerlo tegen de touwen aan de rust.

Coulibaly voelde zich in zijn sas op het natte veld waar fysiek spel natuurlijk de bovenhand had. De Senegalees kreeg kort na de rust een grote kans op de 3-0, maar hij kon zijn kopbal niet kadreren. Westerlo probeerde wel de aansluitingstreffer te scoren, maar was daar niet doelgericht genoeg voor.

Een kwartier voor tijd was het kalf dan helemaal verdronken voor Westerlo. Keeper Van Langendonck wilde een opkomende Canesin dribbelen, maar verslikte zich en moest de Braziliaan onderuit halen in de zestien. Rood voor de onfortuinlijke keeper, Siani trapte de elfmeter voorbij invaller Michael Cordier. Wilmet zorgde tien minuten voor tijd voor de 4-0 eindstand. Coulibaly bewaarde goed het overzicht en legde terug op de middenvelder, die niet meer kon missen. Oostende staat nu achtste met 18 punten, Westerlo staat twee plaatsen hoger met 20 punten.

Opvallend:

Oostende kon voor het eerst in zes matchen nog eens winnen. Marc Coucke vatte het vooraf perfect samen: ‘We hebben even boven ons niveau gespeeld en speelden nu even onder ons niveau.’ Westerlo zakt na een goed seizoensbegin terug naar de zesde plaats en boekt drie op negen.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef hier de wedstrijd van minuut tot minuut!

Hoogtepunten:

12’ - Misverstand tussen keeper Van Langendonck en zijn verdediger. De laatste man wil wegkoppen en Van Langendonck wil pakken. In laatste instantie besluit de doelman van Westerlo het leer aan zijn laatste man te laten die blijkbaar hetzelfde over zijn doelman dacht. Na wat geklungel wordt de bal toch weggetrapt.

20’ - GOAL - Corner voor de Kustploeg waarbij Coulibaly aan de tweede paal gevonden wordt. De Senegalees laat zijn mandekker in de modder bijten (letterlijk) en knikt het leer met een buffelstoor langs Vanlangendonck. De thuisploeg op voorsprong!

33’ - Koffi leest het spel goed maar loopt net iets te snel de 16 binnen. Hij krijgt de bal die hij aanneemt en in de hoek wil plaatsen maar het fluitsignaal heeft al geklonken. Bovendien kan Ovono alsnog bij het schot.

38’ - Goed aangesneden vrije trap van Lecomte. Schuermans gooit zich goed in het pak en kopt net voor de ogen van Ovono het leer rakelings over de lat!

40’ - GOAL - Berrier scoort. Wat een vrije trap van de Fransman. Zijn schot gaat over alles en iedereen. De handen van Van Langendonck kunnen niet meer verhinderen dat de bal via de lat in de kruising verdwijnt. Het stadion scandeert ‘Franck Berrier’!

54’ - Vrije trap vanop een dikke twintig meter. Lecomte krijgt de bal wel over het muurtje maar de bal daalt niet snel genoeg om nog in de het doel van Ovono neer te komen. Een metertje over.

72’ - Plots staat Oostende met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers. De bal wordt uitstekend naar de goed vrijgelopen Canesin gespeeld. Die mist zijn controle wat, perst er ten slotte nog een schot uit maar de bal hobbelt uiteindelijk tegen de paal aan. Coulibaly die volgt mag niet scoren want hij staat ver buitenspel.

75’ - ROOD - Van Langendonck krijgt een directe rode kaart. Westerlo moet met een man minder verder. De bal wordt teruggelegd op Van Langendonck. Die miskijkt zich op de aanstormende Canesin en moet de fout begaan. Strafschop en rood voor de Westelse doelman.

76’ - GOAL - Siani scoort voor KV Oostende. De bal verdwijnt in de linkerhoek. Cordier duikt naar de rechterhoek. 3-0, de drie punten zijn zo goed als binnen voor KVO.

81’ - GOAL - Plots is Coulibaly alleen weg op de flank. Hij bewaart goed het overzicht en vindt de aanstormende Wilmet voor doel. Die is zijn verdediger te snel af en tikt het leer voor de neus van Ovono in het netje. 4-0, het wordt een afstraffing voor de Kemphanen die niet veel meer terugvochten in de tweede helft.

86’ - KV Oostende wil nog meer. Siani loopt diep en wil snel counteren. Hij krijgt de bal en er is niemand die hem kan stoppen behalve... de man met de vlag die correct afvlagt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.